Divorț din străinătate

Divorț din străinătate. Divorț simplu

Locuiești în străinătate, într-o țară din Uniunea Europeană (Italia, Spania, Anglia, etc)?
Vrei să divorțezi dar nu poți veni în România? Nici o problemă. Poți divorța simplu, fără să vii la proces.

Conform unor statistici publicate online, dar și conform unui reportaj televizat, una din patru căsătorii încheiate în România sfârșesc prin divorț. În România anului 2016 au avut loc 30497 divorțuri, dintre care majoritatea amiabile. În urma divorțurilor au rezultat, în ultimii 5 ani, 17500 copii cu părinți divorțați.

Divorțul din străinătate, adică cel în care soții sau unul dintre soți locuiește în străinătate, e foarte comun în ziua de astăzi.

Marea majoritate a clienților mei sunt români stabiliți în străinătate, care au nevoie de un divorț simplu, cu implicare minimă din partea lor.

Prin cabinetul meu, eu ca avocat, exact asta ofer, un divorț simplu, fără bătaie de cap, pentru românii din străinătate care nu se pot prezenta la proces.

Nu sunt grăbită, te voi asculta și consilia și îți voi oferii toate informațiile de care ai nevoie pentru un divorț ușor (sau alte chestiuni de dreptul familiei).

Clienții mei spun despre mine că sunt o persoană sufletistă, care își dă interesul în realizarea scopului clientului, și care dă dovadă de seriozitate și profesionalism. Cu alte cuvinte un avocat implicat pentru un client mulțumit și relaxat!

Lucrând cu mine, vei evita costuri de deplasare și bătaia de cap cu tradus acte, plată taxe, obținere informații. Pe scurt, scapi de ore pierdute și ești corect informat înainte de a lua orice decizie.

Contactează-mă acum pentru o primă opinie. Nu ai de ce să eziți, serviciile mele vin și cu o garanție a calității. Mai precis, nu îți voi cere niciodată toți banii în avans, ci doar o parte, iar restul mi-i vei da doar dacă ești mulțumit de serviciile mele și vrei să continuăm procesul. Iar dacă consideri că nu mi-am făcut treaba, sau te răzgândești înainte să redactez acțiunea, îți voi restitui toți banii plătiți ca onorariu, fără nici o obligație din partea ta.

De aceea, dacă ai nevoie de asistență juridică promptă, de calitate și cu implicare minimă din partea ta mă poți contacta ușor:
 • la numărul de telefon 0040740963934 – telefonic sau pe whatapp
 • pe emailul danafatol@yahoo.com sau office@fatol.ro
 • folosind formularul din dreapta paginii.

Ai nevoie de mai multe informații pentru a te lămurii dacă să începi sau nu o acțiunea de divorț?

Pentru asta îți ofer a serie de articole cu informații gratuite despre divorț.

Iată ce trebuie să știi (totul despre divorțul din străinătate, pe scurt):
 • dacă și tu și soțul/soția locuiți în străinătate, poți depune cererea la orice instanța din România, indiferent unde ați locuit (va fi necesar un acord de competență, pentru detalii click aici)
 • divorțul va dura câteva luni, chiar și un an (nu e posibil un divorț rapid – pentru detalii click aici)
 • dacă sunt copii implicați, instanța va judeca și cererea privind copii, în majoritatea cazurilor. E posibil însă să refuze să judece cererile privind copii (pentru detalii click aici)
 • cheltuielile de judecată le plătește cine le provoacă, dar le suportă cine pierde (pentru detalii click aici)
 • ce faci dacă vrei să folosești apoi hotărârea în străinătate – obținerea apostilei (pentru detalii click aici)
 • poți face toată procedura fără să vii deloc în România (pentru detalii click aici)

Vrei să afli mai multe detalii, precum:

 • care sunt diferențele între divorțul la notar, la ofițerul de stare civilă și pe calea instanței, și de ce cei din străinătate pot divorța doar pe calea instanței;
 • care sunt actele necesare pentru divorț;
 • care este procedura de soluționare a divorțului
Te invit să descarci Ghidul practic Divorțul în 5 pași simpli.

Ca să îl accesezi, trece-ți numele și adresa de email în dreapta paginii și vei primi ghidul care te va ajuta să îți pregătești și susții chiar și fără avocat acțiunea de divorț. În plus, vei primi și ghidul Gata cu taxele judiciare, care te va ajuta să scapi de eventualele taxe judiciare pentru partaj.

Dacă știi deja sigur că vrei să pornești o acțiune de divorț în cel mai ușor mod cu putință, sau dacă soția/soțul a pornit-o deja, dar și dacă ai de soluționat alte situații conexe acestuia te invit să mă contactezi:
 • utilizând formularul de contact din dreapta paginii
 • pe email la adresa danafatol@yahoo.com sau dana.fatol@fatol.ro,
 • telefonic sau pe whatapp la numărul 0040-740.963.934
 • pe facebook – www.facebook.com/avocatdanafatol

Dacă dorești să vezi ce spun alți clienți înainte să mă contactezi poți consulta pagina Opiniile clienților.

Exemple de situații conexe divorțului:

 • recunoașterea paternității;
 • tăgăduirea paternității;
 • exercitarea autorității părintești asupra minorilor;
 • obligarea la plata pensiei de întreținere a minorilor;
 • majorarea pensiei de întreținere a minorilor;
 • micșorarea pensiei de întreținere a minorilor.
Nu ezita, contactează-mă acum, cu un avocat implicat tu vei fi relaxat
Dana Fatol, avocat titular Dana Fatol Cabinet de avocat, Bacău, România
telefon: 004-0740963934

PS: În funcție de complexitate, consultația poate fi pe email ori telefonică și gratuită. Dacă e nevoie de studiul unor documente ori de o întâlnire, onorariul începe de la 200 lei și te poate scuti de foarte multă umblătură după informații și confuzie. În plus, dacă desfacerea căsătoriei e clar calea cea mai bună pentru tine acum, gândește-te că vei putea fi din nou liber(ă). Alege ce e mai bine pentru tine acum!

PS 2: Dacă și tu și soțul/soția locuiți în străinătate și vreți să divorțați în România puteți alege orice instanță din România! În lipsa alegerii instanței prin acord de competență, competentă e Judecătoria Sector 5 București, nu judecătoria ultimului domiciliu comun.