Divorțul – cheltuielile de judecată

Vrei să știi ce cheltuieli de judecata ai de plătit în cazul unui divorț?

Acest articol te va lămuri

 

Bine te-am regăsit,

În procedura de divorț, ca și orice alt proces, există unele cheltuieli implicate.

Regula de bază e aceea că plătește cheltuieli de judecata cel care le provoacă adică:
  • taxa de timbru judiciar o plătește reclamantul, apoi pârâtul-reclamant dacă acesta face cerere reconvenvențională;
  • taxele pe parcurs adică cele de administrare probe le plătește partea care le cere, respectiv părțile împreună dacă instanța cere proba sau decide în acest sens.
A doua regulă e că suportă cheltuielile cel care pierde procesul

Prin “suportă cheltuielile” vreau să spun că partea care pierde procesul va plăti, la cerere, părții care a câștigat cheltuielile făcute de aceasta (taxa de timbru, onorariu avocațial, alte plăți dovedite ca cheltuieli de judecată).

La divorțuri, se consideră că a pierdut cel din a cărui culpă exclusivă a fost desfăcută căsătoria.

Și dacă nici o parte nu pierde?

Da, la divorțuri există acestă variantă, nici o parte nu pierde, sau ambele pierd (depinde cum vrei să-i spui). Mai precis, când se desface căsătoria din culpă comună, sau de comun acord. În acest caz, nici una din părți nu va fi obligată la plata de cheltuielil de judecata, ci instanța va compensa cheltuielile.

Cam asta e, pe scurt, cu cheltuilelile de judecată.

Dacă ți-a fost util acest articol, nu uita să îi dai share.

Dacă ai nevie de mai multe informații despre divorț, te invit să citești și celelalte articole ale mele pe tema aceasta  sau să descarci Ghidul practic Divorțul în 5 pași simpli.

Ca să îl accesezi, trece-ți numele și adresa de email în dreapta paginii și vei primi ghidul care te va ajuta să îți pregătești și susții chiar și fără avocat acțiunea de divorț. În plus, vei primi și ghidul Gata cu taxele judiciare, care te va ajuta să scapi de eventualele taxe judiciare pentru partaj.

Dacă vrei să pornești o acțiune de divorț în cel mai ușor mod cu putință, sau dacă soția/soțul a pornit-o deja, dar și dacă ai de soluționat alte situații conexe acestuia te invit să mă contactezi:
  • utilizând formularul de contact din dreapta paginii
  • pe email la adresa danafatol@yahoo.com sau dana.fatol@fatol.ro,
  • telefonic la numărul de telefon 0740963934.

Scrie-mi pe WhatsApp la numărul 0740963934 situația ta pe scurt și îți voi răspunde în maxim 2 ore! (L-V 10-16 – S/D răspund dar nu în 2 ore)

 

Dacă dorești să vezi ce spun alți clienți înainte să mă contactezi poți consulta pagina Opiniile clienților.

Exemple de situații conexe divorțului:

  • recunoașterea paternității;
  • tăgăduirea paternității;
  • exercitarea autorității părintești asupra minorilor;
  • obligarea la plata pensiei de întreținere a minorilor;
  • majorarea pensiei de întreținere a minorilor;
  • micșorarea pensiei de întreținere a minorilor.
Nu ezita, contactează-mă acum, cu un avocat implicat tu vei fi relaxat
Dana Fatol, avocat titular Dana Fatol Cabinet de avocat
telefon și whatapp: 004-0740963934

 

PS: În funcție de complexitate, consultația poate fi pe email ori telefonică și gratuită. Dacă e nevoie de studiul unor documente ori de o întâlnire, onorariul începe de la 350 lei și te poate scuti de foarte multă umblătură după informații și confuzie. În plus, dacă desfacerea căsătoriei e clar calea cea mai bună pentru tine acum, gândește-te că vei putea fi din nou liber(ă). Alege ce e mai bine pentru tine acum!

PS 2: Locuiești în străinătate, și tu și soțul/soția, și vreți să divorțați în România? Puteți alege orice instanță din România! În lipsa alegerii instanței prin acord de competență, competentă e Judecătoria Sector 5 București, nu judecătoria ultimului domiciliu comun. Pentru detalii divorț din străinătate click aici.

 

#avocat #avocatbacau #avocatonline #avocatneamt #avocatadjud #avocatroman #avocatdivort #avocatpentrudivort #avocatlocuintacopil #avocatmame #avocatdanafatol

#pensiealimentara #locuintacopil #locuintacopildupadivort #locuințăcopildupădivorț #divort #divortdinstrainatate #divortdinstrăinatate #divortladistanță #divortladistanta #divortcuminori #divorțcuminori #divortamiabil #termendivort #actedivort

#contestatieexecutare #avocatcontestatieexecutare #contestatieexecutaresilita #avocatexecutaresilitabacau