Telefon: 0740964934 | Email: dana@fatol.ro

Cont blocat? Poprire pe salariu? Scapa de executarea silita


Într-o zi a venit la mine Andreea, o doamnă draguță care mi-a spus că într-o dimineață în care a mers la bancă să scoată niște bani de la ATM. A băgat cardul, a introdus PIN-ul și i-a apărut mesajul cu Cont blocat. A intrat în bancă și funcționarul de la ghișeu i-a spus că are contul blocat de către un executor judecătoresc.  Așa a aflat Andreea că este executată silit.

Într-o altă zi a venit la mine Mihai, un tânăr căruia o doamnă de la Departamentul Resurse Umane al societății unde lucrează i-a spus că, urmare a unei Adrese de poprire din partea unui executor jduecătoresc, îi va reține o treime din salariu.

Te regăsești într-una din situațiile de mai sus?

Ori poate ai aflat de o executare silită în alt mod (ai primit acasă o somație de plată ori o somație  mobiliară sau imobiliară). Atunci iată ce ai de făcut:

Nu lua legătura cu executorul judecătoresc

În primul rând, nu lua legătura cu executorul judecătoresc sau cu creditorul, ci cu un avocat, imediat ce ai aflat de executare.

Ce se poate întâmpla dacă iei legătura direct cu executorul judecătoresc sau cu creditorul?

E posibil ca, în urma semnării unui angajament de plată de orice fel, să recunoști datoria. Astfel,  îți poți pierde dreptul de a scăpa de plata datoriei.

Dar dacă iei legătura cu un avocat?

Dacă iei legătura cu un avocat, poți afla cum să scapi de plata datoriei, inclusiv de plata cheltuielilor de executare silită.

Ia legătura cu un avocat, imediat ce ai aflat de executare

De ce imediat ce ai aflat de executare silită? Deoarece poți contesta datoria în maxim 15 zile de când ai aflat de executare. Atenție, zile calendaristice, nu lucrătoare, deci se includ in termen sâmbetele și duminicile, precum și sărbătorile legale.

Dacă au trecut cele 15 zile, nu mai contează că ai dreptate sau nu, instanța va respinge cererea ca tardiv introdusă, fără ca măcar să o citească.

Deci, timpul în care acționezi este esențial.

Ce poți pierde dacă nu iei legătura cu un avocat

Dacă nu iei legătura cu un avocat, nu vei afla dacă ai sau nu șanse să câștigi o contestație la executare. Dacă trec cele 15 zile, degeaba mai vrei să faci  contestație ulterior, va fi prea târziu.

Ce poți câștiga dacă iei legătura cu un avocat

Dacă contestația e admisă, vei scăpa de plata datoriilor, inclusiv a cheltuielilor de executare, și îți vei recupera atât onorariul avocațial plătit cât și taxa de timbru.

Ce poți pierde dacă iei legătura cu un avocat

În cel mai rău caz, pierzi taxa de consultanță, dacă aceasta există. Dar față de ce pierzi sigur dacă nici nu încerci, e un cost mic.

Dacă mai ai nevoie de informații, îți recomand să citești și celelalte articole scrise de mine pe tema executării silite – click aici.

Dacă te-ai decis să afli dacă poți sau nu contesta executarea silită mă poți contacta ușor:
  • utilizând formularul de contact din dreapta paginii
  • pe email la adresa danafatol@yahoo.com sau dana.fatol@fatol.ro,
  • telefonic sau pe whatapp la numărul 0040-740.963.934
  • pe facebook – www.facebook.com/avocatdanafatol

Dacă dorești să vezi ce spun alți clienți înainte să mă contactezi poți consulta pagina Opiniile clienților.

Nu ezita, contactează-mă acum, cu un avocat implicat tu vei fi relaxat!
Dana Fatol, avocat titular Dana Fatol Cabinet de avocat, Bacău, România
telefon: 004-0740963934

PS: În funcție de complexitate, consultația poate fi pe email ori telefonică și gratuită. Dacă e nevoie de studiul unor documente ori de o întâlnire, onorariul începe de la 200 lei și te poate scuti de foarte multă umblătură după informații și confuzie.

 

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii